
כשקונים רהיטים חדשים, ורהיטי ילדים בפרט, יש הרבה שיקולים שצריך לקחת בחשבון, לכן כדאי קודם כל להגדיר את הצרכים שלכם. מה המטרה של הרהיט ואיזה סוג רהיט ימלא מטרה זו בצורה הטובה ביותר. כאשר הרהיט שאתם מעוניינים לרכוש הוא מיטת קומותיים עבור הילדים שלכם, יש לא מעט אלמנטים חשובים שצריך לשקול, כגון בטיחות הילדים, רצון הילדים ומקום פנוי בחדר הילדים.
- הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא למדוד את חדר הילדים, לרוחב וגם לאורך. במידה שהחלטתם לקנות מיטת קומותיים, מומלץ להשאיר 70 ס"מ מינימום בינה לבין התקרה כדי שהילד שישן למעלה לא ייפגע מהתקרה. גובהן של רוב מיטות קומותיים נע בין 1.60 ס"מ ל - 1.85 ס"מ. כמו כן, אם למיטה יש מגירות נפתחות או מיטה נוספת הנשלפת מלמטה, יש לוודא שיש מספיק מקום בחדר כדי לפתוח אותן.
- השיקול הבא הוא סוג המיטה המתאימה לצרכים שהגדרתם. כיום יש מבחר גדול של מיטות קומותיים והבדלים רבים בין כל מיטה, אם זה בחומר שממנו עשויה, בגודל, בעיצוב, במחיר ועוד.
- ישנן מיטות הכוללות מגירות לבגדים, מקום אחסון לסדינים ומצעים, מגלשות או אוהלים וישנן מיטות איכותיות יותר מעץ מלא, מיטות ממתכת או מיטות המורכבות משילוב של עץ ומתכת. אם הילד שלכם אוהב להזמין חברים לישון אצלו, מומלץ לקנות מיטת קומותיים עם מיטה נפתחת נוספת. ניתן גם להזמין מיטת קומותיים בעיצוב אישי לפי הצרכים והטעם שלכם.
- אחד ההבדלים הבולטים במיטות קומותיים הם הכיוון שאליו פונות המיטות. מיטת קומותיים שכיחה היא כאשר המיטה העליונה וגם המיטה התחתונה פונות לאותו כיוון. כיום יש אופציה נוספת, כאשר כיוון המיטה העליונה אופקי, וכיוון המיטה התחתונה אנכי. כדי להחליט איזו אופציה מתאימה עבורכם, יש לקחת בחשבון את מידות החדר ואיך ניתן לארגן אותו בשילוב המיטה.
- השיקול החשוב ביותר הוא בטיחות הילדים, לכן יש לוודא שלמיטה העליונה יש מעקה ומשענת ראש ורגליים. בנוסף, כדי לברר האם המיטה עומדת בתקן הבטיחות הרשמי של מכון התקנים, הנקרא התקן הישראלי למיטות קומותיים. תקן זה כולל פירוט של מרווחים בין חלקי המיטה, תקינות הסולם ועוד.
- השיקול האחרון הוא עיצוב המיטה והמגוון רחב למדי. כדאי לשתף את הילדים בהחלטה זו כדי שיבחרו מיטה שיאהבו ושיהיה להם כיף לישון בה. אפשר לבחור סגנון מיושן או מודרני, אפשר לבחור מיטה המבוססת על נושא של סרט או ספר האהוב על ילדכם. האופציות אינסופיות. בהצלחה!
