
צילום: ישראל כהן
הסודות המיוחדים שממתיקים בשקט לפני שהולכים לישון, המשחקים המיוחדים רק להם, המריבות הקטנות (והגדולות) – מגורים בחדר משותף מעניקים לילדים שלנו שיעור חשוב בכינון מערכות יחסים משמעותיות ומלמדים אותם כיצד להתחשב בשני ולפתח כישורים חברתיים שישמשו אותם רבות בעתיד. כדי לגרום למגורים המשותפים להצליח, חשוב לשמור על הנפרדות של כל ילד, גם בחלל המשותף, וליצור חלל מעוצב המתאים בנוחות למגורים מסוג זה. איך עושים את זה נכון? לילך הלוי, מעצבת הרשת של עצמל'ה, עם חמישה טיפים מנצחים לעיצוב חדר לשני ילדים.
ישנים: בחירת מיטה מתאימה
כדי לשמור על מרחב מחייה לשני הילדים מבלי להתפשר על הצרכים שלהם, חשוב לבחור במיטות שיחסכו מקום בחדר ויפנו את יתר החלל למשחק ולמידה, תוך התחשבות בגילאי הילדים ובגודל החדר. איך עושים זאת נכון? כיום יש שלל פתרונות מעולים לכך, דוגמת מיטות מעבר ("תחנת המעבר" בין מיטת תינוק למיטת ילדים) שיכולות לשמש את הילדים עד גיל חמש לערך או אפילו מיטות תינוק שהופכות למיטות מעברוחוסכות את הצורך ברכישה נוספת בתום השימוש כמיטת תינוק. כמו כן, תוכלו לשלב מיטת יחיד הנפתחת למיטה נוספת או מיטת קומותיים המשלבת גם מגירות לאחסון. אם תרצו לשמור על האינדיבידואליות של כל ילד ועל נפרדות, תוכלו למקם שתי מיטות יחיד נפרדות בצורת האות ר' ולחסוך מקום בחדר.
לומדים: בחירת שולחן
שולחן המיועד ללמידה ולמשחק תופס לא מעט מקום בחלל, ולכן חשוב לבחור בחכמה. אם גילאי הילדים חופפים והם עושים בו שימושים זהים, ובמידה וגודל החלל מאפשר זאת, תוכלו לבחור בשולחן גדול ורחב המיועד ללמידה משותפת, או בשולחן קטן יותר ללא מגירות אחסון מובנות כך ששניהם יוכלו להשתמש בו יחד, ולרכוש בנפרד שידת מגירות ניידות לאחסון הציוד הלימודי. במידה וקיימים פערי גילאים משמעותיים יותר בין הילדים, מומלץ לבחור בשני שולחנות: האחד מיועד ללמידה והשני לפעוטות, כזה שלא תופס מקום רב בחלל.

שומרים: יצירת מקומות אחסון
חדר לשני ילדים מחייב שמירה על סדר וארגון מרביים וניצול נכון וחכם של כל פינה בחדר, כך שהחפצים של שני הילדים יהיו מאוחסנים בנוחות. לכן, נעדיף שהארון יהיה גדול ומחולק למגירות כך שיתאים לשני הילדים, נעדיף לבחור מיטה הכוללת ארגז אחסון או מגירות אחסון וכדי לחסוך במקום בחלל, נמליץ לתלות כוורת המיועדת לאחסון ספרים וציוד לימודי. את משחקי הקופסה ואת הצעצועים, נעדיף לאחסן בכונניות ייעודיות או בספסלים נפתחים עם מקומות אחסון.
צובעים: יצירת סטיילינג נכון
עיצוב וצבע הם שתי דרכים נהדרות ליצירת נפרדות והגדרת אזורים בחלל. כך למשל תוכלו להשתמש בצביעה של שני אזורים נפרדים בחדר כדי להגדיר את האזור ה"שייך" לכל אחד מהילדים, תוכלו לבחור בגוונים פסטליים משלימים, לשמור על צבעוניות ניטרלית על ידי בחירה בגווני אפור בהיר, שמנת וכדומה או לבחור שני טפטים במראה סולידי המגדירים כל אזור, ועליהם להציב מדפים מעוצבים.
כדי לתת לכל ילד ביטוי אישי אך עדיין לשמור על הרמוניה בחלל, מומלץ לבחור בשטיח ובווילון בגוונים ניטרליים ולהעניק לילדים הזדמנות לבחור בעצמם הדפסים ממסוגרים, כריות, מדבקות קיר עם דמויות אהובות וכדומה, בהתאם לטעמם האישי. נוסף על כך, כדאי להוסיף שני מתלים דקורטיביים, לכל ילד, עליהם יוכלו לתלות פריטים אישיים (תיק, מטריה וכדומה).

צילום: נויה שילוני חביב עיצוב: לילך הלוי
התאמה אישית: שילוב עולמות תוכן
גם אם הילדים ישנים יחד וחולקים את אותו החלל, חשוב לשמור על עולמו האישי של כל ילד ולתת לו הזדמנות לעצב אזורים שונים בחדר כראות עיניו. ההמלצה הזו נכונה גם במקרה של חדר לילד אחד, אך היא חשובה כפליים כשמדובר בשני ילדים. תוכלו לשלב אוספים אישיים וצעצועים אהובים על מדף תלוי, להקצות לכל ילד סל אחסון אישי עם צעצועים ייחודיים לו, לתת להם לבחור מצעים עם דמויות שהם אוהבים וכיוצא בזה. כך תאפשרו לכל ילד להביא את הייחודיות והצבעים המיוחדים שלו, ולא להרגיש מקופחים
צפו בקטע מן המשדר "תוכנית חיסכון" בערוץ 2, כתבה מאת מנחם הורוביץ :