
מעבר לשיקולי האסתטיקה
כשמרהטים חדרי ילדים בחירה בעץ מלא היא הפתרון הטבעי והבריא ביותר שאפשר להציע לילד.
ברהיטי עץ מלא אין שילובי דבקים שלא תמיד ברורה רמת הרעילות שלהם, אין חשש שהציפוי של הרהיטים יתקלף עם השנים, אין חשש שפינות ברהיטים ישברו גם כאשר מניחים עליהן מעמסה גדולה, וכו'.. כל התכונות האלה מאוד חשובות ברהיטים בכלל, אך כשמדובר ברהיטים לילדים כמו מיטות ילדים זה חשוב אף יותר.
יתרון גדול מאוד של עץ מלא מתבטא בחוזקו ועמידותו בפני מפגעי הזמן. יתרה מכך, עץ מלא אף משתבח עם השנים.
במקרים של צביעה אטומה בעץ, קשה מאוד לראות ולדעת איזה עץ נמצא מתחת לכל שכבות הצבע, ולעין לא מקצועית הרהיט בהחלט יכול להיראות מאם.די.אפ או מלוח תעשייתי אחר.
אנשים נוטים להתבלבל בין סוגי עצים שונים לבין ציפויים ופלטות תעשייתיות כאלה ואחרות, לכן ריכזנו עבורכם כמה נקודות שאנו מקווים יעזרו לכם לעשות קצת סדר:
שבבית
מיוצרת משבבי עץ שעוברים טחינה. גם פה הפלטה עוברת תהליך של כבישה בחום.
הרבה פעמים אנחנו נתקלים בלקוחות ששואלים "האם זו שבבית דחוסה?" אז בואו נעשה סדר - כל שבבית היא דחוסה.
אם היא לא הייתה דחוסה היא לא הייתה מצליחה להפוך לפלטה!
על השבבית ישנם סוגים שונים של ציפויים כמו מלמין/פורמייקה/פורניר, וכו'.
אנחנו מתעסקים עם מלמין. ולא, אין עץ מלמין וגם לא שיח מלמין. מלמין הוא בעצם ציפוי פלסטיק שיוצקים על המשטח של השבבית (דרך אגב, ממלמין גם עושים מוצרים כמו תרווד למטבח). כל דוגמאות העץ שרואים במלמין הן בעצם הדפסות.
מלמין לעומת פורמייקה
פורמייקה (High Pressure Laminate) היא בעצם לוח דק (0.6 מ"מ - 1.2 מ"מ) העשוי משכבות נייר "קראפט". אין ממש הבדל בין פורמייקה למלמין, שכן פורמייקה עשויה מניירות הספוגים חלקם בדבק פנול וחלקם בדבק מלמין הנכבשים בלחץ גבוה ובטמפרטורה גבוהה שמהם מתקבל לוח שאותו מדביקים על הסיבית. בעיקרון מלמין קצת פחות עמיד מפורמייקה אבל בארונות ההבדל הזה לא ממש משמעותי. לפורמייקה יש את החסרון שהיות והיא מודבקת היא יכולה להתעוות עם הזמן.
ישנם סוגים שונים של איכויות מלמין ופורמייקה, אך באופן כללי מלמין קצת פחות רגיש לשינויים עקב קרינת UV.
אם.די.אפ (Medium Density Fiberboard)
מדובר בעצם עץ שנדחס לסיבים שאותם מייבשים וכובשים בחום עם תערובת דבקים עד קבלת פלטה הדומה לקרטון. זוהי פלטה מאוד כבדה היות וזה חומר מאוד דחוס.
פורניר
פורניר היא בעצם שכבה מאוד דקה של עץ שמכינים ממנה ציפוי של פלטות תעשייתיות מעובדות שאינן עץ מלא, לקבלת רהיט שאינו עשוי מעץ מלא אבל נראה ומרגיש כמו עץ מלא.
החסרון הגדול ביותר בפורניר הוא שאם הוא מקבל מכה/שריטה לא ניתן לתקן את הרהיט. זאת מכיוון שאם משייפים אותו מגיעים לפלטה התעשייתית, בשונה מעץ מלא שאפשר לשייף ולעשות בו תיקונים.
פלטת סנדוויץ'
עשויה משכבות רבות ודקות של עץ (ישנם סוגים שונים של סנדוויץ' ובהם סוגים שונים של עצים). שכבות העץ מודבקות אחת לשניה ועוברות תהליך של כבישה במכבש, הן נלחצות יחד חזק בחום על מנת שידבקו ללא בועות אוויר ויהפכו לפלטה אחת.
פלטת הסנדוויץ' הינה הכי פחות רגישה לרטיבות ולכן מרבים להשתמש בה במטבחים או כמדפים בארונות.