צילום: נויה שילוני חביב
האם עיצוב פינת עבודה נעימה לילדים עתידה להפוך אותם לאיינשטיין הבא? ובכן, סביר להניח שלא, אבל היא ללא ספק תגרום להם לגשת לשיעורי הבית עם הרבה יותר חשק, להשלים משימות לימודיות עם ריכוז שיא וליהנות ממרחב נעים, מעוצב היטב וכזה שעושה טוב בלב, גם באמצע פתירת תרגילי חשבון מייגעים. כיצד מעצבים פינת עבודה לילדים? איך הופכים אותה למזמינה ואסתטית מחד, מבלי להתפשר על נוחות מאידך? פנינו אל לילך הלוי, מעצבת הרשת של עצמל'ה, וביקשנו ממנה לחלוק איתנו טיפים שימושיים לעיצוב פינת עבודה נעימה, כזו שהופכת את הלמידה לחוויה ואת המרחב האישי למקום מזמין ויצירתי שכיף לשהות בו.
הקצאת מקום ייעודי ללמידה
בין אם פינת העבודה ממוקמת בחדר השינה של הילד או בחלל אחר בבית, חשוב להקצות מקום ייעודי לכך, כדי להפחית למינימום גירויים חיצוניים בלתי נחוצים ולצמצם הסחות דעת. במידה והמקום העומד לרשותכם מצומצם, תוכלו לתחום אותו באמצעות שולחן העבודה וגם באמצעות שימוש באלמנטים עיצוביים ויזואליים, דוגמת צביעת הקיר מעל פינת הלימודים, שימוש בטפט או הוספת מחיצה ניידת (כר פורה לעיצוב בפני עצמו).
יצירת פינה פונקציונלית
פינות עבודה לנוער או לילדים חייבות להיות מעל הכל נוחות ומתאימות גם לישיבה ממושכת. עיצוב זה נהדר, פינת לימודים מזמינה זה נפלא – אך פונקציונליות היא מרכיב חשוב ומרכזי לא פחות. בחרו בשולחן עבודה המתאים במימדיו לגודל הפיזי של הילד – לא גדול מדי, לא קטן מדי וכזה שיוכל לשמש אותו למשך מספר שנים. קחו בחשבון את האביזרים השונים שיהיו דרך קבע בשולחן, ויכללו לרוב מחברת, ספר, כלי כתיבה, מחשבון ובגילאים צעירים יותר גם חוברות עבודה וטושים. חשוב להקפיד על בחירת שולחן איכותי מחומר גלם חזק ועמיד. העדיפו לבחור בשולחן המשלב מגירות כדי לנצל את שטח האחסון ובמידה ויש בכך צורך והמקום מאפשר, התאימו גם כוורת אחסון מעל השולחן.

צילום:שחר פליישמן
בחירת מושב איכותי
הילדים שלנו מבלים לא מעט על מושב הלימודים, ולפחות בבית מוטב שנוודא שהם עושים זאת בנוחות ובבריאות. על כן, מומלץ לבחור בכסא המשלב בין ארגונומיה מיטבית ומתאים למבנה גופו וגובהו של הילד, על מנת שיוכל ליהנות מתמיכה אופטימלית. העדיפו לבחור כיסא איכותי עשוי מחומרי גלם מעולים, כזה שיהיה מאוורר ויאפשר סירקולציה. כדי להבטיח שהכסא ישמש אתכם לאורך מספר שנים, בחרו במושב בעל משענת גב מתכווננת כך שתוכלו להגביהה ולהנמיכה בהתאם לגובה הילד.
שימוש בצבע
צבע הוא הרבה יותר מאמצעי פרקטי – הוא יוצר אווירה בחלל בקלות ומוסיף עניין וייחודיות. בחרו גוון צבע שישתלב מצד אחד עם יתר האלמנטים בחלל בו ממוקמת פינת העבודה והתחשבו גם בצרכיו של הילד. העדיפו שלא לעשות שימוש בצבעים דומיננטיים ועזים מדי, כדי לא ליצור מסיחי דעת ולגרום לריכוז של הילד להתעופף מבעד לקיר.

צילום: נויה שילוני חביב
יצירת לוח השראה
לצד שולחן הלימודים או מעליו, תוכלו לתלות לוח השראה נעים ומזמין. תוכלו לבחור בלוח שעם, לוח מגנטי, מסגרת נתלית עם אטבים מעוצבים או כל פריט מקורי ויצירתי אחר המיועד לתליית משפטי השראה ומוטיבציה, תמונות וכדומה, לצד תליית תזכורות, מערכת שעות, תכנון שבועי ועוד. הלוח מהווה פוטנציאל אינסופי לעיצוב בהתאם לסגנון של הילד, ויבטיח שגם כששיעורי הבית יהפכו להיות סזיפיים ומייאשים – יהיה לו נעים להביט אל על ולשאוב השראה מרגיעה.

צילום: נויה שילוני חביב
ספרי לימוד לצד פריטים מעוצבים
כל פינת עבודה ראויה לשמה מעוטרת בספרי לימוד שונים, אך אם אתם רוצים ליצור סביבה לימודית נעימה ואישית, הוסיפו אקססוריז ואלמנטים עיצוביים ש"יישברו" את האווירה הלימודית ויוסיפו עניין נעים במדפי הלימוד.
הוספת משטח PVC מעוצב לשולחן
אם אתם רוצים לשדרג ברגע את מראה השולחן, הוסיפו משטח PVC מעוצב לבחירתכם, אותו תוכלו להתאים במדויק למידות השולחן. לא רק שהמשטח ישמור על השולחן מפני שריטות ושאר פגעים, הוא גם קל מאוד לניקוי והבונוס: משווק בשלל עיצובים מרהיבים.
שילוב עציצים בפינת העבודה
פינת עבודה לילדים הופכת ברגע לממלכה צבעונית ופסטורלית, על ידי הוספת עציצים חיים. העציצים יוסיפו ירוק לחלל, יתרמו לאנרגיה הטובה שאנו רוצים לייצר בחדר ויהפכו את פינת הלמידה למזמינה וחמימה.
מעצבים ביחד
במיוחד בבואכם לעצב פינות עבודה לנוער, מומלץ לעשות זאת בשיתוף פעולה איתם. גם כשמדובר בילדים, שתפו אותם בתהליך הבחירה, אפשרו להם לבחור אלמנטים עיצוביים המשקפים את הסגנון שלהם ועצבו יחד איתם את הפריטים האישיים שיככבו בפינת העבודה, כך שהתוצאה הסופית תהיה נעימה, מזמינה ואישית.

צילום: נויה שילוני חביב